+31 (0) 30 208 3050info@oasisparcs.com 
100% Flexibel
✔ Tot 48 uur voor aankomst
gratis omboeken.

Boek nu

Les Sables d'Olonne

  1. Les Sables d'Olonne

Les Sables d’Olonne

De badplaats Les Sables d’Olonne ligt aan zee en beschikt over een breed zandstrand waar veel watersporten worden beoefend. Het is een prachtige omgeving die omringd is door schitterende natuur. Er is ontzettend veel te doen in deze badplaats. Hieronder zijn een aantal plekken weergegeven, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken:

Quartier Ile penotte
In het centrum van Les Sables d’Olonne ligt het prachtige Quartier de Ile penotte. Op slechts enkele meters van het strand beginnen de smalle, bochtige straten en huizen die van oogverblindende kunstwerken zijn voorzien. De huizen zijn versierd met kleurrijke mozaïeken van schelpen uit de Atlantische Oceaan.

Rue de L’enfer
De smalste straat van Frankrijk bevindt zich in het centrum van Les Sables d’Olonne. Rue de l’Enfer, betekent ‘de straat van de Hel’ en is vernoemd naar de beroemde bezienswaardige rots met een smalle kloof ‘Le Puits d’Enfer’. De kloof bevindt zich tussen het resort en het centrum van het strand, langs de kust.

Haven / boottrips
De haven van Les Sables d’Olonne is een echte vissershaven én is de belangrijkste haven in de Vendée. U kunt hier genieten van overheerlijke verse vis en zeevruchten. Ook zijn er verschillende boottrips te boeken, naar de overkant of naar verschillende eilanden in de Atlantische Oceaan.

La Chaume
De woningen van La Chaume in Les Sables d’Olonne zijn zeker een bezoekje waard. De huisjes zijn karakteristiek gebouwd en vormen een groot contrast met de moderne toeristenblokken van Les Sables d’Olonne. U vindt hier onder andere de Tour Arundel (een vuurtoren) en het Fort St-Nicolas (een fort dat ooit de havenmond bewaakte). Stap op de boot vanuit de haven van Les Sables d’Olonne en stap binnen 2 minuten weer uit op het prachtige La Chaume!

Bekijk prijzen en beschikbaarheid
 

Steden en dorpen